Edelstenen kiezen

Zoveel keuze en zoveel mooie (edel)stenen.
Hoe kun je nou het beste een edelsteen uitkiezen zodat je zeker weet dat deze bij jou past?
In deze blog lees je daar meer over. 

Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om een steen voor jezelf uit te zoeken die bij jou past. De manieren die wij benoemen zijn manieren intuitief een steen uit te kiezen. Je zou natuurlijk ook een steen kunnen kopen omdat je hem heel mooi vindt, wat vaak onbewust ook iets zegt, maar wat we willen voorkomen is edelstenen kiezen vanuit een consumerend perspectief. 

Edelstenen zijn onwijs mooi en kostbaar en er worden momenteel mijnen leeggeroofd om aan de vraag te kunnen voldoen. 

Edelstenen zijn momenteel erg in trek en een echte hype aan het worden. Mensen kopen ze om “erbij” te horen en dus worden edelstenen vaak aangekocht vanuit een energie van tekort, vanuit fear of missing out (fomo). Op die manier zul je nooit echt kunnen verbinden met de steen. De steen is namelijk aangekocht vanuit een egoistisch oogpunt, ik moet de steen hebben, want ik moet erbij horen. Puur om je eigen ego te strelen uit angst om buiten de boot te vallen.  

Hier staan wij als Spiritueel Wonen niet achter. Een gevoel van eigenwaarde haal je niet uit spullen, dit haal je uit jezelf. Wanneer stenen een aanvulling zijn op je proces kunnen ze voor extra verrijking in je leven zorgen, zoals eigenlijk met alles in het leven 😉

Goed, wat is dan wel de manier om edelstenen aan te schaffen en uit te kiezen? De volgende drie manieren vinden wij fijn om te hanteren:

  • Aantrekkingskracht (onderbuik gevoel/intuitie)
  • Pendelen 
  • Op werking
Edelstenen kiezen

Aantrekkingskracht

Dit is wat ons betreft de beste manier om een edelsteen te kopen, helemaal wanneer je in goed contact staat met je intuïtie. 

Wanneer je een edelsteen nodig hebt in je leven wordt je er als een magneet naartoe getrokken. Wanneer je de steen ziet voel je aan iedere cel in je lichaam deze past bij mij. Je resoneert met de edelsteen, dit betekent dat je op dezelfde energie frequentie zit als de steen. 

Voel aan je lichaam of je je aangetrokken voelt tot een steen. Vaak wil ons brein zich ermee bemoeien, want dat wil het liefst alles groter, beter en meer hebben. Pas hier dus voor op, anders ben je vanuit consumerend perspectief aan het kopen. En dan koop je uiteindelijk zonder dat je er echt blij van wordt. 

Stel jezelf de vraag, heb ik dit echt nodig in mijn leven op dit moment?

Spirituele woning (7)
Edelstenen kiezen
edelstenen pendelen

Pendelen

Pendelen is een hele mooie manier om de band met je onderbewustzijn en je intuitie te versterken. 

Om die reden kun je pendelen ook zeer goed gebruiken om edelstenen uit te kiezen. 

Hiervoor stem je jezelf eerst af met de pendel door de pendel ja/nee vragen te stellen. Stel de pendel bijvoorbeeld de vraag heet ik (je naam)? Wanneer het antwoord op de vraag ja was en de pendel draait rondjes weet je dat ja rondjes is en nee op en neer gaan is. Een pendel heeft vaak maar twee “standen” rondjes draaien en op en neer bewegen. Wanneer een antwoord onzeker is dan zal een pendel beide aangeven (rondjes en op en neer bewegen). 

Wanneer de pendel is afgestemd kun je de pendel gaan vragen of je een bepaald kristal dient aan te schaffen. Belangrijk hierbij is dat je de pendel echt zijn/haar werk laat doen en niet met je gedachten de pendel gaat besturen. Soms willen we iets zo graag dat we hopen dat een tool die ons kan ondersteunen het antwoord geeft wat we hopen en proberen we dit dus te beïnvloeden. Sta dus open voor het antwoord van de pendel. 

Edelstenen kiezen

Op werking

De laatste manier is om edelstenen op werking uit te kiezen. 

Heb je bepaalde fysieke of mentale klachten en zoek je daarvoor wat hulp bij edelstenen, dan kun je zoeken op de werking van de edelsteen. 

Iedere edelsteen heeft zijn eigen werking/vibratie, waardoor edelstenen een mooie aanvulling kunnen zijn op je helingsproces. 

Voel natuurlijk weer altijd bij jezelf welke steen het uiteindelijk voor jou mag worden. Er zijn namelijk meerdere stenen die bijvoorbeeld goed zijn voor het versterken van zelfliefde en niet iedere steen zal met jou resoneren. 

Edelsteentherapie

"Je ontmoet de steen wanneer het tijd is voor jou om de steen te ontmoeten." 

Veel liefs,
Saartje

© Deze tekst behoort tot spiritueel wonen en mag niet zonder toestemming van spiritueel wonen gekopieerd of gebruikt worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *