Wat is een Crystal grid schilderij?

"Een Crystal grid (NL kristal grid) schilderij is een schilderij met krachtige intentie,
heilige vorm en edelstenen en zorgt voor een energetische sfeer & heilige ruimte in een kamer"

Crystal Grid

Met een Crystal grid zijn veel mensen die bezig zijn met hun spirituele ontwikkeling en groei wel bekend. Vaak zie je kristallen staan op een houten frame met geometrische vorm. Maar wat is het nu eigenlijk en wat houdt het precies in? Wat doet een Crystal grid precies en hoe kan het jou ondersteunen?

Wat is een Crystal Grid?

Crystal grids worden steeds bekender. Een tijd geleden stond er een mooi artikel over in de Happinez en ook zijn er steeds meer boeken te vinden over (het maken van) Crystal grids. 

Maar wat is een Crystal grid nu eigenlijk? 

Crystal: edelstenen/mineralen.
Grid: raster, kader.

Een Crystal grid is dus een heilige vorm of raster/kader met edelstenen (mineralen). 

Een Crystal grid bestaat uit 3 onderdelen:
– Intentie
– Geometrische vorm
– Edelstenen/mineralen 

Een edelstenen grid zorgt door de intentie, geometrische heilige vorm en edelstenen voor een verhoogde frequentie in de kamer. De sfeer (trilling) wordt beïnvloed door het edelstenen grid schilderij en op die manier zul je dus genieten van een andere, ondersteunende en heilige  sfeer in een kamer. 

palo santo

Intentie

Het maken van met name een Crystal grid schilderij begint allemaal met een intentie. 
Waar heb jij hulp of ondersteuning bij nodig? Wat zou je graag willen leren? Hoe zou jij jezelf graag willen voelen? Of simpel welke sfeer zou jij graag willen in een bepaalde kamer? 

(Als mindset coach kan ik je vertellen dat intenties onwijs krachtig zijn. Hoe meer en vaker je een bepaalde gedachten of intentie naar jezelf herhaalt, hoe krachtiger deze wordt en uiteindelijk wordt het jouw realiteit. Dit heeft alles te maken met de neuroon paden in jouw brein. Hoe jij over jezelf, anderen en alles denkt is ontstaan in jouw eigen brein, een ander kan daar goed heel anders over denken want die heeft weer andere sterke paden lopen in zijn/haar brein. Hoe vaker je iets denkt, hoe sterker het pad en de reactie in jouw brein en zo wordt jouw denken, jouw handelen.) 

De geometrische vorm die erna volgt is een belangrijke ondersteuning voor de intentie en niet iedere geometrische vorm sluit bij een intentie aan. 

Voorbeeld: je wilt graag een Crystal grid maken voor meer ontspanning. Je intentie is dus, ontspannen. Een Metatron’s cube gaat je intentie hierbij niet ondersteunen want deze staat voor energie. Daarom is het belangrijk om altijd met een intentie te beginnen en daarna op zoek te gaan naar een  geometrisch vorm die daarbij aansluit en de intentie ondersteunt. 

Geometrische vorm

Een geometrische vorm is een 2 dimensionale vorm die vaak met passer of liniaal gemaakt kan worden. Dat is simpel gezegd wat je vindt wanneer je zoekt op geometrische vorm. Maar daar doe je de heilige geometrische vormen van een Crystal grid echt mee tekort. De bovenstaande geometrische vormen zijn niet “zomaar” vormen, het zijn eeuwenoude vormen en hebben een duidelijke krachtige boodschap, energie en betekenis. 

Flower of Life: staat voor verbinding, bloeien, kracht, groeien en de cirkel van het leven. Het symbool bevat eeuwenoude universele wijsheid met betrekking tot de levenscirkel. Het ontstaan van leven, de kracht die daarvoor nodig is om te groeien, de verbinding met de aarde en de omgeving om zo uiteindelijk te kunnen stralen, bloeien en een bijdrage te kunnen leveren aan het geheel, de natuur, het leven, het universum. 

Merkaba: het Merkaba symbool staat ook wel representatief voor het menselijk lichaam. De driehoek naar boven gaat van de bekken link en rechts naar de kruin en de driehoek naar onderen van de schouders links en rechts naar de voeten (aarde). 
Mer: goddelijke bron, Ka: bewustzijn, Ba: lichaam. 
Het Merkaba symbool helpt om bewust te worden van je lichaam zodat het contact met de goddelijke bron en energie kan stromen. Het helpt je in contact te komen met je kundalini energie en helpt de chakra’s in balans te komen. Tijdens meditatie en astraal reizen beschermt deze vorm je lichaam en ziel zodat je veilig kunt reizen. 

Metatron’s Cube: een enorm krachtig symbool en dat is niet voor niets. Het symbool staat voor energie. Vaak is het met geometrische vormen, hoe meer lijnen, cirkels en driehoeken, hoe krachtiger de energie. Iedere cirkel en driehoek beschikt over zijn eigen energie en door deze met elkaar te verbinden door middel van lijnen wordt de energie versterkt. Metatron’s cube bestaat uit Fruit of life en Merkaba. Het symbool is tevens vernoemd naar aartsengel Metatron. De energie is vurige, energiek en zeer liefdevol. Het zorgt voor verbinding met jezelf, begeleid je in het leven en laad je weer op (belangrijk voor lichtwerkers, hsp-ers en nieuwe tijd kinderen). 

Seed of Life: zorgt voor groei en expansie. Seed of life bestaat uit 7 cirkels. 6 cirkels om de 7de (middelste) cirkel heen. Het symbool zorgt voor balans, groei en verbinding met de 7 basis chakra’s. Iedere cirkel staat in verbinding met een andere cirkel, wat staat voor oneindigheid. Een cirkel is oneindig en zo is groei en het leven. Uit de dood ontstaat weer nieuw leven en een nieuwe cirkel, het proces is eindeloos. En juist deze kracht van doorzetten heb je soms nodig in het leven en daar helpt seed of life je bij.

Sri Yantra: staat voor balans. Het symbool bevat vaak 9 driehoeken in diverse afmetingen. Hierdoor ontstaat er in het midden een krachtpunt: bindu. As above so below. Het één houdt het ander in stand, dat is nodig voor balans. Er kan geen balans zijn wanneer de bovenkant niet ondersteunt wordt door de onderkant. 

Dit zijn nog lang niet alle geometrische vormen, maar wel de meeste gebruikte voor een kristal grid, omdat deze vormen veel verbindingspunten hebben. Verbindingspunten zijn punten waar cirkels of lijnen elkaar ontmoeten en daar ontstaat een krachtpunt. Door juist daar een edelsteen te bevestigen versterkt dit de kracht en frequentie van het schilderij of grid.  

Edelstenen

De laatste stap is edelstenen toevoegen aan het grid of schilderij die de intentie en geometrische vorm ondersteunen. 

Iedere edelsteen heeft zijn/haar eigen frequentie en daardoor betekenis. 

Afhankelijk dus van de intentie en geometrische heilige vorm kun je edelstenen toevoegen. 

Voorbeeld: intentie meer energie, gebruik stenen als citrien, gele aventurijn, bergristal, gebrande amethist, carneool op Metatron’s Cube. 

Hiernaast zie je een Crystal grid schilderij van Spiritueel wonen met Metatron’s Cube, Citrien, Carneool en Gele Aventurijn.

Let op: niet alle edelstenen kunnen en willen met elkaar samenwerken. Zoals dat sommige kleuren moeilijk met elkaar combineren geld dit ook voor edelstenen. Daarnaast kunnen bepaalde edelstenen elkaar ook tegenwerken.
Bijvoorbeeld blauwe Calciet of Celestien en Citrien. Blauwe Calciet en Celestien zijn kalmerende stenen en Citrien is juist een steen die energie geeft. Het zou wellicht werken op een vorm als Sri Yantra, maar niet op Metatron’s cube.  

Als laatste stap, reinig en laad het schilderij op en je kunt genieten van een krachtige energie die jouw ondersteunt in je persoonlijke ontwikkeling en spirituele reis

Het resultaat, een prachtige uniek schilderij wat een echte eyecatcher is in een ruimte of kamer. Het schilderij straalt een enorme energie uit en kan opgehangen worden, neergezet worden of gebruikt worden tijdens meditaties. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *