5 tips om je woning spiritueel in te richten

Voor zen en mindful wonen

1: natuur

Haal de natuur in huis. Natuur, planten en bloemen, zorgen voor het kalmeren van het zenuwstelsel. Dagelijks krijg je (veel) prikkels binnen, die jouw zenuwstelsel aanzet tot reageren. De natuur en dus planten en bloemen helpen jou om je parasympatische zenuwstelsel te activeren, het deel van je zenuwstelsel wat voor rust en ontspanning zorgt en dus voor balans en herstel. 

Waar wij als mens vaak druk bezig zijn en verwijdert zijn geraakt van ons natuurlijke ritme, beschikken planten daar nog wel over. Iedere plant heeft zijn eigen levensritme afgestemd op het seizoen en zijn DNA. Door daar na te luisteren en handelen doen planten het zo goed en bloeien ze mooi. Zo ook bij mensen, handelen wij naar onze potentie en verkeren we in de juiste omstandigheden gaat het goed, maar zet je ons in een donker hoekje weg zonder liefde of voeding gaat het slecht. 

Groen zorgt er tevens voor dat je in verbinding komt met je hartchakra. Je hartchakra is de energie die zorgt voor verbinding, liefde voor jezelf en anderen en voelen wat er op je hart ligt. 

Tip 1 is dus niet voor niets, haal zoveel mogelijk planten in je huis en geniet van de rust en verbinding met jezelf die zij bieden. Daarnaast zorgen bepaalde planten ook nog eens voor een zuivere lucht! 

Geef ze wekelijks op een vast dag (zodat je het niet kunt vergeten) liefde en water en je kunt volop genieten van al het moois dat de planten jou geven. 

Edelstenen of beter gezegd mineralen en halfedelstenen staan bekend om hun prachtige uiterlijk, maar dat alleen. Naast dat ze er vaak prachtig uitzien, bezitten ze ook over diverse energetische frequenties. Eigenlijk doet alles dat wat bestaat, aangezien alles uit moleculen en atomen bestaat. 

Mineralen en halfedelstenen bezitten vaak over hoge frequenties. Hiermee wordt bedoeld een hoge mate van trilling. Hoe hoger de trilling, hoe meer licht, hoe lager de trilling, hoe donkerder. 

Door een mineraal of halfedelsteen bij je te dragen of in een kamer neer te zetten, zorgt de mineraal of halfedelsteen voor een frequentie wijziging en dus voor een andere sfeer. Amethist zal je bijvoorbeeld inzicht geven en beschermd en zuivert de kamer. 

Amethist cluster

Macramé is een handwerktechniek die vaak gebruikt wordt bij dromenvangers, maanvangers, plantenhangers, edelstenenhangers, muurhangers enzovoorts. 

Macramé kan een ware kunst in je kamer zijn en zorgt vaak voor een serene uitstraling. Macramé items heb je in allerlei verschillende kleuren, maar net wat jij mooi vindt voor in jouw woning. 

Macramé wordt vaak mindful gemaakt, waardoor het zijn serene, luxe en unieke uitstraling heeft. 

Spiritueel wonen combineert macramé met edelstenen (halfedelstenen & mineralen) voor een heerlijke ontspannen en positieve sfeer in jouw kamer. 

Geuren zorgen voor sfeer en een echte belevenis. Geuren werken namelijk op ons emotionele brein, het limbisch systeem genaamd, daar waar al onze emotionele herinneren liggen opgeslagen. 

Weet je bijvoorbeeld nog hoe het vroeger bij je oma rook? Waarschijnlijk heb je hier nog wel een (vage) herinnering van. Direct komt dan ook een hele herinnering naar boven, zo zie je bijvoorbeeld voor je hoe de woning eruit zag of wat jij daar deed. Zie je hoe één simpele geur herinnering kan zorgen voor een veel grotere herinnering. 

Geuren scheppen dus sfeer een belevenis. Welke sfeer wil jij creëren in jouw woning? 

Palo santo hout staat bekend om zijn ontspannende warme geur en daarnaast is het een energetische reiniger. 

Salie daarentegen heeft een wat meer kruidige geur, maar zorgt wederom ook voor een belevenis wanneer je het gebruikt bij een ritueel of om jezelf te reinigen. 

Kaarsen staan er natuurlijk om bekend dat ze warmte afgeven en warmte geeft ontspanning. Wanneer we ons (aangenaam) warm/ op temperatuur voelen, kan ons lichaam ontspannen. 

Nou draait het bij Spiritueel wonen helemaal om ontspannen en kunnen thuiskomen bij jezelf en zijn kaarsen daar dus een perfecte aanvulling voor. 

Maar kaarsen bieden niet alleen enkel warmte, kaarsen bieden net als geuren ook weer een sfeer en belevenis. 

En daarnaast kan het jouw innerlijke vuur weer doen aanwakkeren en laten branden wanneer jij je wat minder energiek voelt. 

Tip: kijk een paar minuten naar de vlam van de kaars en verbind jezelf daarmee. Visualiseer hoe het vlammetje in jouw lichaam bij je middenrif aangaat en steeds groter wordt. Adem in en zie voor je dat er een vlam bij je middenrif ontstaat en bij de uit ademhaling laat deze krachtige energie door je lichaam stromen. Doe dit voor 5 – 10 minuten en ervaar eens hoe jij je dan voelt. 

Veel liefs,
Saartje

© Deze tekst behoort tot spiritueel wonen en mag niet zonder toestemming van spiritueel wonen gekopieerd of gebruikt worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *